Wat kan ik zelf doen?

CJG+ de Kempen
Zoeken
U bent hier: Home / Wat kan ik zelf doen?

Wat kan ik zelf doen?

Op deze pagina vindt u veel informatie, linkjes, tips en organisaties die u zelf kunt raadplegen voordat u CJG+ de Kempen inschakelt. Wie weet vindt u hier al antwoorden op uw vragen. Komt u er niet uit? Neem dan gerust contact met ons op.

Contact opnemen

Naast de initiatieven in de buurt en de online hulp die u hieronder kunt vinden, biedt CJG+ de Kempen zelf ook verschillende trainingen aan.

Trainingen van CJG+ de Kempen.

Initiatieven in de buurt

Onderstaande lijst van initiatieven in de buurt is een kleine greep uit de aanbieders in het voorliggende veld in onze regio. Bij deze aanbieders kunt u terecht voor ondersteuning, zonder tussenkomst van het CJG+ de Kempen. De kwaliteit van de ondersteuning die zij bieden is niet gecheckt door het CJG+ de Kempen. Ook is er geen directe relatie tussen deze aanbieders en het CJG+ de Kempen. Deze lijst is niet compleet. Aanbieders uit het voorliggende veld die hier vermeld willen worden, kunnen contact met ons opnemen. 

Initiatieven in de buurt

Begeleiding en trainingen bij echtscheiding, overlijden en ziekte voor kinderen en volwassenen.

Een training om meer zelfvertrouwen en een positiever zelfbeeld op te bouwen, assertiever te leren zijn in omgang met anderen en beter leren omgaan met problemen en tegenslagen in het leven. Kempen | Gratis

Het Autisme Informatiecentrum organiseert o.a. inloopochtenden en themabijeenkomsten voor mensen met autisme en partners van mensen met autisme. Doel is om in contact te komen met anderen in hetzelfde schuitje. Kempen | Vaste inloopochtend op de derde vrijdag van de maand van 9:30 tot 11:30 | Gratis

Een project dat is opgezet om jongeren optimale kansen en mogelijkheden te bieden om zichzelf op sportief en cultureel gebied te ontplooien en te ontwikkelen.

Bergeijk | Gratis deelname

Brengt mensen met elkaar in contact en vraag en aanbod van vrijwilligerswerk, zorg en hulp samen.

Eersel | Gratis

Training opkomen voor jezelf en meer vanuit je eigen kracht handelen.

Eindhoven | Meiden tussen 12 en 20 jaar | Gratis deelname

Vrijwilligers helpen mensen die (tijdelijk) ondersteuning nodig hebben. Denk hierbij bijvoorbeeld aan praktische thuishulp, financiën, administratie, mantelzorg, jonge mantelzorgers, maatjes voor ouderen, coaches (voor bijvoorbeeld sollicitaties).  Kempen | Gratis

Vakanties en weekendjes weg voor kinderen die er om verschillende redenen anders niet eens een keer uit kunnen. Denk aan geldproblemen thuis of kinderen die wat extra begeleiding nodig hebben.
Waalre – Veldhoven | Kinderen van 6 – 18 jaar | Eigen kosten

Een kinderkamp voor kinderen die anders nooit op vakantie kunnen.  Zeeland | Kinderen van 7 – 15 jaar | €60,- eigen bijdrage

Leren omgaan met problemen in de omgang met anderen.

Regio | Kinderen van 5 en 6 jaar met hun ouders | Eigen kosten

Een initiatief vanuit MEE Zuidoost Brabant waarbij kinderen met een beperking en met dezelfde interesses aan elkaar gekoppeld worden om zo een mooie vriendschap op te bouwen.

Kempen | Kinderen met een beperking | Gratis

Een club voor jongeren met autisme en een normale begaafdheid ondernemen samen leuke dingen waaruit mooie vriendschappen kunnen ontstaan.

Eersel | eerste  zondag van de maand | 13.30 uur | Gratis deelname

Mee Zuidoost Brabant biedt o.a. onafhankelijke cliëntondersteuning.

Een praatgroep voor ouders van kinderen met drugsgerelateerde problemen.

Kempen | Gratis

Hier vind je verschillende zelfhulpgroepen die je kunnen helpen als je met problemen zoals verslaving, rouwverwerking of manisch depressiviteit te maken hebt.

Bergeijk | Gratis

Brengt mensen met elkaar in contact en vraag en aanbod van vrijwilligerswerk, zorg en hulp samen.

Bergeijk | Gratis

Voor hulp of vragen na een aanranding of verkrachting.

Het doel van deze website is om inwoners, organisatie en verenigingen uit de gemeente Reusel-De Mierden met een hulpvraag of aanbod op een eenvoudige veilige manier met elkaar te verbinden.  Reusel-De Mierden  gratis.

 Website met een overzicht van vrijwilligersorganisaties en professionele organisaties in de gemeente Bladel.  Bladel  gratis

Coaching met hond voor kinderen. Pien Garveling en labrador Bibi verzorgen de volgende trainingen:

- VIDA: sociale weerbaarheidstraining - Taal in blokjes: lees- en/of spellingsproblemn - KIES: kinderen in echtscheiding situaties

   Bladel | Eigen kosten

Begeleiding van ouders en kinderen bij het verwerken van verlies na een overlijden

Studiebegeleiding op maat (binnen de Kempen) 

LEV! Kind- en jongerencoaching.

Begeleiding voor kinderen en jongeren en hun ouders wanneer ze steeds tegen bepaald gedrag aan blijven lopen. Vaak is dit terug te leiden naar de geboorte. De coaching vindt plaats vanuit de gedachte dat het verhaal van je geboorte inzichten geeft in patronen die je hebt ontwikkeld en dat deze patronen invloed hebben op je dagelijkse leven. Ook speelt een grote rol wat je verder in je leven meemaakt. Voor kinderen met bijvoorbeeld angsten, eetproblemen, weinig zelfvertrouwen, snel boos of gefrustreerd zijn, moeite met het aanvoelen en -geven van grenzen of moeite om een eigen identiteit te ontwikkelen.

Reusel / Eigen kosten

Nieuwetijdspraktijk Fermate

Coaching en therapie bij o.a. hoogsensitiviteit voor kinderen, pubers en volwassenen.

Ook workshops en thema-avonden voor kinderen en volwassenen.

Reusel / Eigen kosten

Online hulp

Ben je tussen de 16 en 25 jaar en zit je al een tijdje niet zo lekker in je vel? Heb je misschien net even iets te veel meegemaakt? Je bent niet de enige! Op deze website  vind je allerlei tips en informatie over dips en depressies. Ook kun je mailen met een dipdeskundige die jou kan helpen om goed om te gaan met jouw dip. Daarnaast is er de mogelijkheid om een cursus te volgen.

Via deze website kun je anoniem online hulpverlening krijgen bij psychische problemen zoals: borderline, paniekaanvallen, seksueel misbruik, eenzaamheid, anorexia, mishandeling, burn-out of andere psychische problemen.

Infovoorkinderen.nl is een website voor als je tussen de 8 en 12 jaar bent. Op deze website vind je uitleg en tips over allerlei onderwerpen. Bijvoorbeeld over verkering, vrienden maken, huiswerk en je eigen lichaam.

Internethulpverlening is een samenwerking van een groeiend aantal hulpverleners in Nederland.

De hulp is gratis en anoniem. Op basis van het invullen van de 4 cijfers van je postcode word je altijd gekoppeld aan een hulpverlener bij jou uit de buurt.

Online chatspreekuren en e-mailhulp waar je met jouw vragen en problemen terecht kunt bij deskundige maatschappelijk werkers. De hulp is gratis en anoniem. Op basis van het invullen van de 4 cijfers van je postcode word je altijd gekoppeld aan een maatschappelijk werker bij jou uit de buurt.

Zit je ergens mee of zie je het even niet meer zitten? Heb je een vraag of probleem waar je met iemand over wilt praten? Dan kun je bij Korrelatie terecht. Korrelatie is een landelijke organisatie die anonieme, professionele, psychische en psychosociale hulp biedt. Zodat je zélf weer verder kunt. Je kunt bellen, mailen of chatten.

Op deze website vind je informatie en tips over allerlei onderwerpen die te maken hebben met zwangerschap, opvoeden en opgroeien. Of je nu helemaal aan het begin staat en vragen hebt over zwanger worden, of dat je kinderen al zo groot zijn dat ze voor het eerst op zichzelf gaan wonen, op deze site vind je alle informatie die je nodig hebt. En natuurlijk over alle fasen daar tussenin. 

Een hulplijn als je ergens anoniem over wilt praten en iemand zoekt om te luisteren. De vrijwilligers van Sensoor denken met je mee, staan even naast je. Met tijd en aandacht voor jouw verhaal. Dag en nacht zijn wij bereikbaar voor een gesprek van mens tot mens. Telefonisch of via de chat.

Zijn jouw ouders gescheiden? Op dit forum kun je terecht voor informatie en vragen. Ook kun je in contact komen met andere kinderen met gescheiden ouders.

Landelijke stichting voor ouders en verwanten van drugsverslaafden. 

De kindertelefoon is een gratis en anonieme hulpdienst voor jongeren tussen 8 en 18 jaar die in vertrouwen willen praten over welk onderwerp dan ook.

Tel. 0800-0432. Ook kunnen jongeren chatten met de Kindertelefoon of een topic plaatsen op het forum, waarop andere jongeren kunnen antwoorden. De website www.kindertelefoon.nl biedt veel informatie over onderwerpen als pesten, vriendschap, verliefdheid etc.

Als je 18 jaar wordt, moet je heel wat zaken zelf regelen. Alle verzekeringen moeten geregeld worden, studiefinanciering aanvragen, je gaat op jezelf wonen en je moet overzicht houden over je eigen inkomsten en uitgaven. In Kwikstart vind je alle te regelen zaken op een rijtje. Daarnaast kan je veel informatie vinden over jeugdzorg, allerlei vormen van hulp, je gezondheid en allerlei andere praktische tips. Geef jezelf een Kwikstart. 

Defence for children is een internationale organisatie die opkomt voor de rechten van kinderen. Zij bieden o.a. een telefonische kinderrechtenhelpdesk die je kan bellen voor informatie en (juridisch) advies over bijvoorbeeld jeugdhulp, jeugdstrafrecht, onderwijs, loverboys en religie. Ook kunnen ze bemiddelen met organisaties, wanneer advies niet genoeg is. 

Website met veel informatie rondom scheiden met kinderen en de mogelijkheid contact te leggen met een mediator in de buurt.

Website met informatie voor naasten van iemand die ziek is. Op de website staat o.a. een praatpakket voor gezinnen met een ziek familielid. Dit kan ouders helpen om makkelijker het gesprek met kinderen van 4 t/m 12 jaar aan te gaan over ziekte en de gevolgen daarvan. 

Website met informatie met wat de JGZ kan betekenen voor kinderen en leerkrachten. 

Praten over zelfdoding kan via telefoonnummer 0900-0113 of www.113.nl. 7 dagen per week 24 uur bereikbaar. Je kunt anoniem met iemand praten over jouw zelfmoordgedachten, overleggen met een psycholoog, een zelfhulpcursus of online therapietraject volgen of een veiligheidsplan maken. 

Snel naar