Inlichtingen / fraudemelding

Bij een uitkering horen ook verplichtingen. De inlichtingenplicht is er daar één van. Voor de uitkering die u aanvraagt of ontvangt, is het nodig dat u ons de informatie geeft die wij nodig hebben. Het gaat hierbij om informatie over:

  • Uw woonsituatie
  • Uw leefsituatie
  • Uw inkomen, en dat van uw gezinsleden
  • Uw bezittingen, en die van uw gezinsleden

Geeft u deze informatie niet of niet op tijd door, dan krijgt u een uitkering waar u geen recht op heeft. Dit is fraude.

Als u fraudeert, krijgt u meer geld dan waar u recht op heeft. Dat vordert ISD de Kempen van u terug. En u moet een boete betalen. Dit betekent dat u meer moet terugbetalen dan u heeft gekregen. En als u het bedrag niet op tijd terugbetaalt, kan het bedrag nog hoger worden. 

Als de fraude erg hoog is, of als u vaker fraude heeft gepleegd, doen wij aangifte bij justitie. Daarmee riskeert u strafrechtelijke vervolging en zelfs gevangenisstraf.

Meer informatie over het doorgeven van wijzigingen.

Mogelijke fraude? Wij onderzoeken het!

Als ISD de Kempen het vermoeden heeft dat u fraude pleegt, wordt een onderzoek ingesteld. Hiervoor kan ISD de Kempen de sociale recherche inschakelen. Die heeft dezelfde opsporingsbevoegdheden als de politie.

In het onderzoek kan ISD de Kempen iemand met een uitkering om extra informatie vragen of (onaangekondigd) thuis bezoeken. Een weigering van dit huisbezoek kan tot gevolg hebben dat de uitkering stopt.

Denkt u dat iemand in uw omgeving fraudeert met een uitkering van ISD de Kempen?

Dan vragen wij u dat te melden. Geef ons zo veel mogelijk informatie. Maar ook als uw informatie niet volledig is: uw tip is altijd welkom. 

Voor het melden van een fraude kunt u onderstaand formulier gebruiken. U hoeft uw contactgegevens niet in te vullen. Toch vragen wij u dit te doen. Wij kunnen dan contact met u opnemen als wij aanvullende vragen hebben. Het emailadres is wel verplicht. U kunt er op vertrouwen dat wij uw informatie vertrouwelijk behandelen.   

U kunt uw melding ook anoniem doen. Stuur uw melding dan aan: ISD de Kempen, Postbus 66, 5530 AB Bladel.

Velden met een sterretje zijn verplichte velden.

Contactgegevens
Overige
Spamcontrole
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
a z i d i j e k a x o j u x i

Uw persoonsgegevens worden alleen gebruikt om u van het antwoord of de informatie te kunnen voorzien naar aanleiding van uw vraag of opmerking.