Persoonlijke lening

Een persoonlijke lening is een eenvoudige vorm van lenen. U leent een bedrag, lost het in termijnen af en betaalt een vast rentepercentage over het bedrag. Zo weet u precies waar u aan toe bent.

Het is tegenwoordig gemakkelijk om een lening af te sluiten. Maar let op, want een lening is een schuld waar u rente over moet betalen. Oftewel, geld lenen kost geld.

Lening op maat

Wilt u een verantwoorde lening? En wilt u voorkomen dat uw schuld te hoog oploopt? ISD de Kempen heeft hierover afspraken gemaakt met Kredietbank Nederland. Kredietbank Nederland is een bank zonder winstoogmerk, waar u eerlijk en onafhankelijk advies krijgt. Hierdoor bent u zeker van een lening op maat, die past bij uw persoonlijke situatie.

Voor wie en hoeveel?

Als u niet meer dan het minimumloon verdient, kunt u een lening aanvragen bij Kredietbank Nederland. Dat geldt ook als u een negatieve BKR-registratie hebt. Als uw bank aan u geen lening wil verstrekken, kunt u toch bij Kredietbank Nederland terecht.

U kunt al lenen vanaf € 250,- met een looptijd tussen 6 en 60 maanden. Kredietbank Nederland helpt u bij het bepalen van uw ideale leenbedrag. U mag altijd eerder aflossen, als dat zo uitkomt. Indien u vervroegt aflost kan het zijn dat hier een vergoeding voor in rekening wordt gebracht. Dit is afhankelijk van het moment waarop vervroegde aflossing plaatsvindt. 

Informatie over geld lenen bij Kredietbank Nederland kunt u vinden op de website van Kredietbank Nederland.

Tips bij het kiezen van een lening

Hieronder geven wij enkele tips bij het kiezen van een lening:

  • Vergelijk! Eerlijke aanbieders zetten u niet onder druk met termen als ‘nu of nooit’. En ‘vandaag besteld, volgend jaar betalen’ is meestal onverstandig
  • Leen altijd een zo laag mogelijk bedrag. Stem uw lening af op dat wat u wilt kopen
  • Vraag uzelf af of u de lening wel echt nodig heeft
  • Vraag altijd of u boetevrij kunt aflossen en naar kwijtschelding bij overlijden
  • Wees ervan bewust dat rood staan bij uw bank vaak meer kost dan een lening op maat